Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gaby Espino

16. 4. 2013

 


V roce 1995 (bylo jí tehdy 17 let) začala v Miami uvádět show pro teenagery Nubeluz. Střídala se mimo jiné se Scarlet Ortiz, kterou u nás známe jakou Luisu Fernandu, a od té doby jsou kamarádky. Dívky automaticky absolvovaly mnoho kurzů herectví, divadla, zpěvu a tance. Roku 1996 si přibrala další show pod názvem Lo Ultimo, kterou uváděla až do roku 2002. V 
roce 1997 ale skončila s Nubeluz a tak podepsala kontrakt s Venevisión. Díky svému talentu získala jednu z hlavních rolí v telenovele A todo corazón a poté se objevila v sérii Asi es la Vida (Venezuelská obdoba O čem se nemluví, kterou vysílá TV Romantica). Po těchto rolích jela do Miami zkusit štěstí na castingu společnosti Fonovideo. Ihned získala hlavní roli v telenovele Enamorada (Zamilovaná, vysílá TV Romantica). Tato role ji proslavila po celé jižní Americe a USA.
 
Následovala role v dalším megaúspěšném seriálu Amantes de Luna llena. Zde představovala Abril, veselou a bláznivou dívku. Nebyla to sice hlavní role, nicméně úspěch jí přinesla, o Gaby se psalo čím dál víc. Během natáčení se Gaby seznámila se scénáristkou Monicou Montaňés a ihned si padly do oka. Po úspěchu v Amantes měla Gaby hrát hlavní roli v Mambo y Canela.
 
Roli ale odmítla, stejně jako v mexickém re-makeu El País de Las Mujeres (Země žen), protože Monika zrovna s Césarem Miguelem Rondónem dokončovala scénář ke Guerra de Mujeres (Válka žen), ve které pro ni byla jako stvořená hlavní role Yubirí. Partnerem jí byl Jorge Reyes (Alejandro v Pomstě) a protože to mezi nimi pořádně jiskřilo (nějaký čas spolu dokonce chodili), půl úspěchu bylo zaručeno.
 
Tu druhou vytvořil opravdu geniální scénář. A Gaby se vyplatilo si na něj počkat, protože Guerra de Mujeres jí přinesla úspěch po celém světě. Kombinace Gaby a Jorgeho se zopakovala v Las Gonzalez, která byla ve stejném stylu: výborné herecké obsazení, vtipné dialogy a prostředí obyčejných lidí. Její další rolí měla být Rebeca, ve stejnojmenné telenovele. Ještě před začátkem natáčení se ale rozpoutal skandál okolo ukradené porno-nahrávky Jorge Reyese a Roxany Díaz.
 
Nařčena z jejího šíření měla být právě Gaby. To se ale nepotvrdilo, nicméně vznikly pomluvy, že nahrávek existuje více a na jedné z nich měla s Jorgem figurovat i ona. To nechtěla společnost Fonovideo riskovat, a tak Gaby získala "pouze" roli "největší mrchy" Princessy. Role potvory jí ale neuškodila, spíše naopak. Svými excelentními výkony zastiňovala Princessa i samotnou Rebecu. V roce 2004 si Gaby odběhla do Kolumbie natočit telenovelu Luna, la Heredera.
 
Jejího partnera Mauricia hraje oblíbený zpěvák Christian Meier (Gustavo v Luz Marii). V prosinci 2004 ale znovu podepsala kontrakt s Venevisión, společně se svou nejlepší kamarádkou Danielou Alvarado (ano, je to dcera Daniela Alvarada). Gaby by měla hrát hlavní roli v připravované telenovele La Traidora. Sekundovat by jí měl Carlos Montilla (Nejdražší poklad) a v dalších rolích například Mimí Lazo (Válka žen) a Rafael Novoa. Zahrála si také v telenovele Pravá tvář vášně, dále se objevila v telenovele Svět šelem.

Gaby získala rovněž mnoho hereckých cen. Nejvíce za telenovely Enamorada (5 cen) a Guerra de Mujeres (6 cen). 1 cenu má za Amantes de luna llena a 1 za Rebecu. Nedávno jí do sbírky přibyla také cena za její nejnovější telenovelu Luna, la heredera.

Gaby se v roce 2007 provdala za herce Cristobala Landera. V roce 2008 se jim narodila dcera Oriana. Gaby se se svým manželem rozvedla v roce 2011 kvůli svému hereckému kolegovi Jencarlosovi Canelovi.Gaby a Carlos mají syna Nicolase

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář